Acupoint tape/gittertape

Cross, gitter, acupoint eller spiral taping – Kært barn har mange navne. Gittertape kommer fra Japan ligesom kinesiotapen. Hovedprincippet i behandlingen er, at man sætter tapen direkte på et smertefuldt sted. Det kan både være et trigger-, akupunktur- eller smertepunkt, hvorved smerten lindres på grund af tapens aktivering af kredsløbet i huden. Gittertapen har en hudløftende effekt der tillader de underlæggende meridianer, lymfestrøm og kredsløb at flyde let igen.

Tapen behandler ikke kun smerteområdet, men har indflydelse på hele kroppen med henblik på at justere kroppens indre balance. Gittertapen kan derved lindre smerter fra skader og stimulere opheling samtidig. Når man er aktiv, træner og dyrker sport, forbedrer krydstapen den mulige stress eller belastning musklen kan udsættes for. Gittertapen kan uden problemer anvendes sammen med kinesiotape.

BioVita forhandler en kvalitetstape fra Nasara Acu-Point. Den er fremstillet af kvalitetspolyester, polyurethan og en ny generation af lavallergen selvklæbende akrylklæber, der er vandtæt.
Den silkelignende blødhed af Nasara Acu-Point Tape er meget behagelig for huden. Formen er gitterligende så det minder om forbindelsen som kroppens muskler har med hinanden. Man kan næsten sige, at det føles som en ”anden” hud. Patienter med følsom hud bør under alle omstændigheder tjekke for overfølsomhedsreaktioner og bør ikke anvendes på sår eller åbne hudreaktioner.

Det er meget let at anvende gittertape:

  1. Tag krydstapen af med en pincet og påfør den spidsen af den finger man bruger til at mærke ødemer og triggerpunkter. Tapen findes i tre forskellige størrelser. Så afgør før hvor stort det berørtte punkt er.
  2. Når punktet er fundet sættes tapen direkte på huden.
  3. Gnid let for at varme klæberen op.
  4. Tapen sidder og begynder at virke med det samme.

God fornøjelse.

Gittertape og kinesiotape fås hos
BioVita A/S,  7626 0766,
info@biovita.dk

Tilbage til BioVita forum