En af de negative følger af den overflod af mad vi har i den industrialiserede verden er, at andelen af syredannende mad der kommer på bordet, er relativt høj. Samtidig falder andelen af mad der indeholder basiske mineralforbindelser. Disse
mineraler er imidlertid uundværlige, da de binder sig med syren og bliver til harmløse forbindelser der relativt let kan udskilles af kroppen via urin, afføring og sved.
”Det er derfor helt elementært for opretholdelsen og gen-
etableringen af syre-base balancen, at have en sund livsstil og indtage den rigtige ernæring med nok basiske mineraler.”

Tegn på oversyring:
•    Træthed
•    Nervøsitet
•    Uro
•    Uligevægt
•    Muskel- og ledsmerter
•    Stressfornemmelse
•    Lav belastningsevne
•    Manglende stramhed i hud  og bindevæv

Basica er et organisk basedannende mineraltilskud ifølge Dr. Ragnar Berg. Det er blevet brugt med succes i mere end 40 år uden skadelige bivirkninger.
Basica tilfredsstiller vores behov for livsvigtige mineraler og sporstoffer i samme mængdeforhold, som i økologisk dyrkede frugt og grøntsager. Mineralstofferne i Basica Vital er bundet til frugtsyrer, hvilket betyder at de let optages i kroppen. De organiske frugtsyrer forbrændes fuldstændigt i organismen og afgives via luftvejene. Mineralerne bliver tilbage og ved rigtig dosering får man det nødvendige baseoverskud.

Egenskaber:

  1. Basedannende effekt
  2. Indeholder 11 forskellige mineraler
  3. Kombinationsforholdet, dvs. den biologiske sammensætning og det indbyrdes mængdeforhold af de forskellige mineralstoffer står i relation til hinanden
  4. Indeholder mælkesukker (laktose) som har en god virkning på tarmfunktionen
  5. Alle mineralerne i Basica Vital er bundet til frugtsyrer som i  frugt og grøntsager
  6. Basica Vital er i pulverform og er letopløselig i vand og let  at blande i maden. Kan anvendes i både kold og varm mad og drikke (f.eks. te, mysli, yoghurt eller supper).
  7. Basica Compact er tabletter med samme indhold, men uden laktose, sukker og gluten.